Hanger van zoetwatermossel en Paua schelp

Op een dag kwam ik de Paua schelp uit Nieuw-Zeeland tegen. Aan de buitenkant is deze niet zo bijzonder, maar aan de binnenkant is hij prachtig. En als je de kalklaag van de buitenkant verwijderd (dit is een behoorlijke klus, want deze laag is erg hard) dan komt de laagopbouw in beeld en dan is deze schelp op zijn mooist. Elke laag heeft een eigen kleur en deze zie je dan tegelijkertijd. Fantastisch materiaal voor natuur sieraden! Net als de zoetwatermossel uit de Matsloot in Peize combineert hij erg mooi met de kokosnoot. De kokosnoot maakt hem ook sterk en dat komt goed van pas omdat de Paua schelp niet erg dik is en dus kwetsbaar als je de kalklaag eraf hebt gehaald. De mossel heeft wel een dikker stuk parelmoer waar je zonder extra steun laag een sieraad van kan maken. Zo kwam ik op het idee om de Paua in de mossel te leggen, het resultaat is prachtig! Zo is de ene kant van de wereld verbonden met de andere kant van de wereld in hetzelfde sieraad, de Matsloot in Peize met de zee in Nieuw-Zeeland. En dat voel je, er zit kracht in deze hanger. Ik word er blij van!

Lees meer berichten

Schatten uit de Noordzee

Schatten uit de Noordzee

Ik loop langs het strand van de Noordzee. Ik speur de waterlijn af naar mooie schelpjes en andere voorwerpen die aangespoeld zijn. Ik houd daar intens van, struinen naar mooie voorwerpen in de natuur. Ik raak nieuwsgierig naar het verhaal achter de voorwerpen. Mijn...

0 Comments

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Mis nooit een nieuw blog bericht

Schrijf je in voor de nieuwsbrief. Dan hoor je het als eerste wanneer er een nieuw blogbericht is of nieuwe natuur sieraden.