De kracht van een keuze wordt vaak onderschat.

Een cadeau, daar bepaal je een budget voor en daar koop je iets nieuws voor. Dat is wat ik altijd als regel heb gehanteerd bij het zoeken naar een geschikt cadeau. Waarom? Omdat ik dacht dat dat zo hoorde en daar verder ook niet over had nagedacht. Het is een ongeschreven verwachting waar ik aan wilde voldoen. Wanneer ik op zoek ging naar een cadeau en ik vond iets tofs, maar het was niet nieuw? Dan zocht ik verder. Vond ik iets tofs, maar de prijs lag onder het budget? Dan moest er iets leuks bij of zocht ik verder.

Cadeau zelf maak tip

Tegenwoordig ontstaat er ruimte voor nieuwe mogelijkheden in mijn hoofd. Ik ga erover nadenken en vraag me af of het ook anders kan. Ik merk dat het een proces is. Anders, dat maakt me onzeker, kan ik wel aankomen met een cadeau wat niet nieuw is en wat niet aan een bepaald budget voldoet?

Wat nou als ik iets moois wat ik al heb en echt bij iemand vindt passen, doorgeef als cadeau? Of iets zelf maak speciaal voor iemand, om vervolgens aan hem of haar cadeau te geven? En iets van de rommelmarkt of kringloopwinkel? Daar vind je soms de mooiste bijzondere spullen. Kan je wel aankomen met een tweedehands cadeau?

Inmiddels ben ik ervan overtuigt dat dat allemaal kan! Daar had ik wel wat schakeltijd voor nodig. Ik begin het nu steeds gewoner te vinden om iets wat al gebruikt is door te geven als cadeau of om iets zelf te maken speciaal voor iemand. Ik merk zelfs dat ik het ongewoner ga vinden om iets nieuws te kopen wat binnen een bepaald budget moet passen. Wanneer ik dat doe, heb ik het gevoel me er gemakkelijk van af te maken. Het is aan het omdraaien, wat ik normaal vind en wat niet. Dat is omdat de essentie van het geven van een cadeau voor mij in een ander licht is komen te staan. Eerder bepaalde het budget voor een groot deel wat ik iemand kon geven. Nu heb ik veel meer ruimte om iemand iets te geven waarvan ik vind dat het bij die persoon past. Daarmee geef ik iemand iets persoonlijks. Wanneer ik een cadeau maak, stop ik mijn aandacht en energie daarin. En dat geef ik ermee door. Probeer het maar eens, ik kan het je van harte aanraden!

Ter inspiratie hier een cadeau tip om zelf te maken,

Een kleurrijke ketting

Neem een voorwerp wat je in de natuur gevonden hebt. Zelf vind ik een kokkel schelp perfect, deze heeft een mooie vorm en is stevig.

Maak het goed schoon.

Neem acrylverf in 2 kleuren voor de binnen- en buitenkant. Voor een goede dekking heb je meerdere lagen nodig.

Wanneer de verf droog is kan je er met andere kleuren versieringen op aanbrengen.

Lak af met blanke lak of glitternagellak.

Wanneer de lak droog is boor je boven in een gat van 2mm.

Rijg er een katoenen sieraden koord door.

Maak een sluiting van kokosnootschil.

Maak van een restje stof een leuk sieradenzakje, doe er een lintje om en je bent klaar.